Aanleveren data/disc maken

U kunt de data (drukwerk/data CD of DVD) op de volgende manieren aanleveren:

Drukwerk:
Per mail naar info@dupliprint.nl
Is het meer dan 10 MB dan graag de bestanden versturen via www.wetransfer.com (max. 2 GB) naar info@dupliprint.nl of info@rekovideo.nl Een andere optie is via MyAirBridge (max. 20 GB). Zowel wetransfer als MyAirBridge zijn gratis online diensten, er hoeft geen software op uw systeem te worden geinstallereerd.

De inhoud van de CD of DVD:

Opsturen van een master-disc:
De inhoud van de disc krijgen we bij voorkeur in de vorm van een 'master-CD' of 'master-DVD', dit is dan de basis voor de duplicaten. Bij voorkeur 2 exemplaren i.v.m. een eventuele beschadiging. Als het om een video-DVD gaat kunt u ook de map VIDEO_TS op een USB stick zetten en aan ons opsturen.

Digitaal aanleveren:
De inhoud van de disc ook digitaal worden aangeleverd in de vorm van een iso-bestand, een img-bestand, een nrg-bestand (Nero image) of een bin/cue bestand. U kunt de image maken met b.v. Nero of Imgburn.
Werk je op een MAC dan kan je AnyToISO gebruiken.

Deze image kan natuurlijk via wetransfer.com (max. 2 GB) (info@dupliprint.nl of info@rekovideo.nl )  worden gestuurt of op een USB-stick. Is het bestand groter dan 2 GB dan kunt u het sturen via
MyAirBridge (max. 20 GB), dit is net zoals wetransfer een gratis dienst.

Persoonlijk afleveren van de bestanden en discs kan natuurlijk ook.

Wij gaan er vanuit dat de data/CD/DVD/imagebestanden die u ons aanlevert kloppen, wij controleren de inhoud niet op evt. aanwezige fouten.

Aandachtspunten voor het maken van een audio-CD:
Regelmatig krijgen wij vragen van klanten wat nu precies een audio-CD is, immers een CD vol met wav, mp3 of aiff bestanden is toch ook een audio-CD? Dit klopt, echter deze formaten zijn vaak alleen op de PC af te spelen en niet in de autoradio of de CD/DVD speler van de Hifi installatie.
MP3, wav, aiff, ogg, FLAC, mp4  en andere audioformaten moeten worden omgezet naar een standaard audio-CD die op alle CD-spelers kan worden afgespeeld. Dit kan b.v. met het brandprogramma NERO.
Kies in NERO 'muziek' - 'audio-CD' en voeg de bestanden toe. De bestanden worden vervolgens geconverteerd naar formaat audio-CD.
NERO - audio CD maken

De CD die u nu heeft gebrand kunnen wij dan als master voor de duplicaten gebruiken. U stuurt deze CD op naar ons (liefst 2 stuks) of maakt (ook met NERO) een image van de CD en verstuurd deze met b.v. wetransfer aan ons. Wel eerst de CD testen, wij gaan er vanuit dat de data die u ons aan stuurt klopt.

Aandachtspunten voor het maken van een video-DVD:
Als u een video-DVD wilt laten dupliceren en deze DVD moet in alle spelers af te spelen zijn, dan moet de disc wel in DVD-formaat worden aangeleverd.
Een DVD met daarop een mpeg, avi, mov, mkv of  ander bestand is wel op de pc af te spelen maar lang niet altijd in iedere DVD-speler. Ook begint de DVD bij dit soort bestanden niet netjes met een keuze menu.
Om dit te bereiken moet u bovengenoemde bestanden met uw videomontage pakket (b.v. Pinnacle Studio, Moviemaker, ..)  exporteren naar DVD formaat. U krijgt dan na het renderen (omzetten) een DVD disc met daarop een map Video_TS en (meestal) een map Audio_TS.

Dit is een disc in DVD formaat die op alle spelers is af te spelen.

Succes!